Jesus talar om framtiden

Matteus berättelse om Jesus kap 12-13

Se upp så att ingen lurar er. Många ska komma i mitt namn och påstå att de är Messias,(tex mohamed) den utlovade kungen, och de ska leda många vilse. Och när ni får höra om krig eller hot om krig, så låt er inte skrämmas. det måste bli krig, men det betyder inte att slutet har kommit.

Folk och länder ska resa sig mot varandra. Det blir jordbävningar på den ena platsen efter den andra och det blir  hungersnöd. Men detta är bara början på de faror som ska komma. Var på er vakt. Man ska arrestera er och dra er inför domstol, och ni ska bli misshandlade i synagogorna (kyrkan i Irak). Och ni ska för min skull bli anklagade inför kungar och makthavare och få tillfälle att berätta för dem om vad ni hört och sett.
För det glada budskapet om mig måste  spridas till alla folk innan tidens slut. Men när ni dras inför domstol behöver ni inte oroa er för vad ni ska säga. Det är inte ni som talar då, utan guds heliga ande.


Som sagt, mycket värre saker kommer att ske. och sedan säger han:

Be så att ni inte behöver fly på vintern, för detta lidande ska bli så svårt att inget liknande har inträffat, från den dagen Gud skapade världen till nu, och inte heller senare kommer att inträffa. Ja, om inte Herren hade gripit in och förkortat den tiden, skulle inte en ända människa överleva. Men nu har Gud förkortat tiden eftersom att han vill skona dem som tackat ja till hans inbjudan att få tillhöra honom




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0